Εργαζόμενοι ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς: Πρόταση για δημιουργία διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Λεβαδέων

Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με τους περιοριστικούς όρους σε κυκλοφορία, εργασία, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, άθληση, διασκέδαση, επικοινωνία, επηρεάζει αρνητικά όλους τους πολίτες, τις κοινωνικές ομάδες, συλλόγους, σωματεία , οργανώσεις, των οποίων τα οικονομικά λόγω αναστολής δραστηριοτήτων έχουν συρρικνωθεί, στο να μπορέσουν να επικοινωνήσουν τις ιδέες και τις δράσεις τους , να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν ευρύτερα.

Σε αυτό το πλαίσιο και θέλοντας να δώσει και ένα διαφορετικό μήνυμα ελπίδας , αισιοδοξίας , αλληλεγγύης και συνεργασίας, ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς, προτείνει τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας του Δήμου Λεβαδέων με τους πολίτες μέσω διαδικτύου, με τη μορφή διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού, που πιστεύουμε ότι αποτελεί μια αναγκαία (ακόμα περισσότερο λόγω των συνθηκών που έχουμε ήδη αναφέρει), ασφαλή , εφικτή και βιώσιμη λύση τόσο οικονομικά όσο και λειτουργικά , με πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για το Δήμο , όσο και για τους συμπολίτες μας. Μέσω του διαύλου αυτού μπορεί να προωθηθεί η άμεση επικοινωνία με τους δημότες και η διάχυση της πληροφορίας και από την πλευρά του Δήμου, έτσι ώστε να υπάρξει και μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Η παραχώρηση « ζωνών επικοινωνίας » σε συλλόγους , πολίτες, ομίλους, σωματεία, καλλιτέχνες, υπηρεσίες , είναι ικανή να δημιουργήσει ένα δίκτυο στον οποίο όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν, να εκφράζονται , να παρακολουθούν, να ενημερώνονται και να αλληλοεπιδρούν , σμιλεύοντας έναν ακόμα πιο συμπαγή κοινωνικό ιστό.

Ας μην ξεχνάμε ότι το διαδίκτυο αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινότητας μας και οι περισσότεροι το επιλέγουν για την ενημέρωση , την ψυχαγωγία τους κτλ. Το διαδίκτυο διευκολύνει την ακρόαση αλλά και την εκπομπή από τον χώρο του κάθε πολίτη χωρίς άσκοπες μετακινήσεις( που τώρα είναι ακόμα δυσκολότερες λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό), χωρίς έξτρα χρεώσεις και επιβαρύνσεις. Στον διαδικτυακό σταθμό μπορούν να παρέχουν εθελοντικά (όχι επαγγελματικά) τις υπηρεσίες τους πολίτες ή σύλλογοι που ασχολούνται με τη μουσική, τις τέχνες, την εκπαίδευση, την τεχνολογία, την υγεία , τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη λαογραφία, το βιβλίο, το θέατρο, τον κινηματογράφο, το χορό, τη ζωγραφική κ.ά. Θα λειτουργεί έτσι σαν ένα ζωντανό κύτταρο ανταλλαγής πληροφοριών, απόψεων, εμπειριών , γνώσεων και επικοινωνίας των δραστηριοτήτων όλων των φορέων και των πολιτών, ενδυναμώνοντας παράλληλα τον πλουραλισμό στην έκφραση, αλλά ακόμα και την αισθητική καλλιέργεια (μέσω των κατάλληλων επιλογών).

Το αρχικό κόστος επένδυσης και λειτουργίας του σταθμού εκτιμούμε ότι είναι πολύ χαμηλό ειδικά αν αναλογιστούμε τα πολλαπλασιαστικά οφέλη. Τον συντονισμό θα μπορεί να έχει η εκάστοτε δημοτική αρχή (π.χ. ο αντίστοιχος αντιδήμαρχος) ή μία διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου και  εργαζόμενοι στο Δήμο με ανάλογη (ή και όχι απαραίτητα) εμπειρία , θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την απρόσκοπτη λειτουργία του σταθμού. Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν και σε απώτερο χρόνο, μπορεί να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη με ζωντανές μεταδόσεις και συνδέσεις, διοργάνωση εκδηλώσεων, πρωτότυπων ηχογραφήσεων, εκδόσεων με αρχειακό υλικό κλπ.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , με αίσθημα ευθύνης και γνώμονα πάντα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο , θα σταθεί αρωγός σε μια τέτοια προσπάθεια και καλεί τη δημοτική αρχή , τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και όλους τους πολίτες , να αγκαλιάσουν την πρότασή του και να κινηθούν προς την κατεύθυνση της υλοποίησής της.

Σχετικά